nieuws

Almeerse kunstenares beschildert windmolen

Almere Vandaag 27-01-2012 | ALMERE/JITSKE BOKHOVEN - De Almeerse Franny Thonhauser is één van de gelukkige kunstenaars die haar werk mag tentoonstellen op een windmolen van energieleverancier Nuon.

Franny in haar atelier

Een jury onder leiding van Alexander Pechtold heeft uit meer dan zestig ingezonden kunstwerken een selectie gemaakt van 24 kunstenaars. Hierbij is gelet op originaliteit, toepassing van het thema, eigenheid en de werking van het kunstwerk in het landschap. Thonhauser is ontzettend blij dat haar werk is uitgekozen.

“Het is iets heel aparts, dat je werk straks te zien is op een windmolen.’’ De Almeerse is vooral bekend om haar beelden, dus vindt zij het bijzonder dat ze nu een doek van twee meter breed en ruim tien meter lang mag beschilderen. ,,Het is weer even iets heel anders dan dat ik normaal doe. Ik ben overigens net als elke andere kunstenaar ooit begonnen met tekenen, dus eigenlijk is het een beetje terug naar m’n roots.”

De kunstenaars hadden de opdracht om een werk te maken met het als thema ’co-operations’ omdat 2012 door de Verenigde Naties is uitgeroepen tot het jaar van de coöperatie, oftewel samenwerking. “Ik zie dit thema als dat iedereen kan meedoen. Dat heb ik uitgedrukt in figuren, zowel mannelijk als vrouwelijk, die een voorwaartse beweging maken. Zij staan via hun armen met elkaar in verbinding, om zo kennis over te dragen”, vertelt Thonhauser. “Ik gebruik geen kleur. Het zijn zwarte figuren op een wit doek, waarmee ik wil uitdrukken dat iedereen gelijk is.”

Bron: Almere Vandaag

site door Kiezels